Помоћ самохраној мајци са петоро деце

Мица Ћуповић са своје петоро деце живи у трошној кући без струје и воде у селу Росици код Крушевца. Једини извор прихода ове породице је социјална помоћ од 10.740 динара месечно.

У кући која јој је додељена као привремени смештај пре четири година, Мица Ћуповић са своје петоро деце живи од социјалне помоћи.

Са 10.740 динара месечно није могуће прехранити петоро деце од којих најмлађе има 4 месеца, а анјстарије 12 година. Кућа у Росици нема ни струју ни воду.

Када су чули за ову породицу, запослени у "14. октобру" почели су да прикупљају помоћ. Њима су се придружили и ђаци Основне школе "Драгомир Марковић" у Крушевцу. Они су заједно отишли у Росицу  како би породици Ћуповић уручили помоћ коју су прикупили.

На поклоне и пуну кућу добронамерних људи који искрено желе да им помогну Ћуповићи нису навикли. Рођенданска торта оставила је деветогодишњег Милоша без речи.

Добар дан за даривање

Актив жена "14. октобра" и ученици трећег разреда школе „Драгомир Марковић" приредили су право изненађење Сандри, Милошу, Маријани, Данијелу и Урошу. Ништа мање није била изненађена ни њихова мајка Мица Ћуповић: "Нисам очекивала ову помоћ, прва је коју смо добили за све ове године."

Играчке, школски прибор, храну, одећу и обућу и нешто ствари протеклих месеци прикупљали су велики, али и мали људи добре воље.

За петоро малишана који с мајком живе у оскудици Матија Рацић из Крушевца и остали ђаци III6 чули су од другарице Симоне, и сви заједно одлучили да покрену акцију прикупљања помоћи.

"Осећам се тужно", каже Матија, "јер они не живе као ми и зато ми је драго што смо им помогли."

Драгана Јанковић  је, у име Актива жена ИМК "14. октобар" уручила помоћ породици Ћуповић. "Дошли смо да помогнемо кад већ држава није. Успели смо да скупимо све што је најнеопходније овој породици."

Свака помоћ коју добију је драгоцена, јер је о њима до сада бринуо само Центар за социјални рад. Јелица Милосављевић каже да Центар годинама помаже колико је у њиховој надлежности и моћи. "Нажалост, у кући нема ни струје ни воде. Помогли смо око огрева, а помагаћемо и даље и покушати да породици Ћуповић обезбедимо неки бољи смештај."

У кући која им је додељена као привремени смештај породица Ћуповић живи већ 4 године. Сналазе се како знају и умеју са 10 хиљада динара социјалне помоћи. Помажу једно другом и сами се чувају. "Кад мајка чува млађу браћу, ја јој помажем и доносим дрва", каже седмогодишња   Маријана.

Поред неизмерне захвалности због свега што су за њих учинили ђаци трећег шест и жене из „14. октобра", Ћуповићи се надају да ће за следећи дечји рођендан драге госте и нове пријатеље које су данас стекли  моћи да дочекају и угосте у кући која ће имати основне услове за живот.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи