Заплена због неплаћеног грејања

По одлуци Суда у Чачку, неплаћени рачуни за грејање биће намирени продајом станова највећих дужника. У ЈКП "Чачак" истичу, да су на драстичну меру били принуђени јер нису могли да наплате дуговања која појединачно премашују 600.000 динара.

Основни суд у Чачку донео је одлуку је да се великим дужницима за грејање, на име дуга, продају станови. У Србији до сада није забележено да комунална предузећа од корисника услуга, на тај начин наплаћују своја потраживања.

Јавно комунално предузеће ''Чачак'' у има око 8.000 корисника. Око 400 Чачана, за грејање дугује више од 130 милиона динара.

Како до сада дуговања неких Чачана за грејање нису наплаћена пленидбом покретних ствари и запленом зараде, у основном суду у Чачку, донето је решење да се та мера промени у продају непокретности. Чачанин Љубодраг Тадић један је од оних који ће због дуга за грејање остати без стана. Он истиче да није био у могућности да плаћа.

"Имао сам снају незапослену, сина незапосленог, деца се рађала, унуци. Нисам могао да плаћам'', каже Љубодраг Тадић.

У јавном комуналном предузећу Чачак, кажу да су најредовније платише пензионери, а да сви дужници нису из редова социјално најугроженијих.

''Нису само они који немају новац, па због социјалних прилика не могу да плате. Има доста међу њима који возе добра кола, имају станове, запослени су, а неће да плате услуге које смо им ми пружили", каже референт за рад са корисницима ЈКП "Чачак" Радован Гостиљац.

У ЈКП "Чачак" истичу, да су на драстичну меру били принуђени јер ни на један други начин нису могли да наплате дуговања која појединачно премашују 600.000 динара.

Данко Ћаловић, директор сектора правних послова, каже да су у питању корисници који никада у свом животу нису платили ништа овом предузећу и које ми нисмо могли нити путем суда, нити на неки други начин.

"Људски, да приволимо да покушају да се извуку из тих дуговања и постану редовне платише'' , каже Ћаловић.

Исти поступак је у току за још десет корисника грејања, у Чачку, који такође имају велика дуговања и већ раније донете извршне одлуке суда.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи