Шапчани о поскупљењу струје

Нова цена електричне енергије која је најављена од 1.априла додатно ће оптеретити кућни буџет грађана. Поскупљење ће највише осетити они који се греју на струју, док би домаћинства која месечно троше до 350 квч требало да плаћају по досадашњој цени.

Поскупљење електричне енергије најављено од 1. априла највише ће погодити грађне који се греју на струју.

 

Стан од 50 квадратних метара Снежане Јеремић из Шапца греје једна термоакумулациона пећ. Месечно, у зимском периоду, њено домаћинство потроши до 1.000 киловата електричне енргије.

"Од почетка зиме пећ ми је стално укључена. Рачун за последњи месец је око 8.000 динара. Електродистрибуцији дајем скоро половину своје плате", каже Снежана Јеремић и додаје да ће после поскупљења морати да повремено искључује пећ, а да ће бојлер укључивати само по потреби.

Попусти за редовне платише

На подручју града Шапца 1.300-1.400 породица користи материјално обезбеђење, тако да ти грађани имају право на попуст од 30 одсто за потрошену електричну енергију. Под условом да је и редовно плаћају.

"Корисници материјалног обезбеђења који рационално користе електричну енергију сасвим могу да задовоље своје основне потребе у оквиру ових 350 киловат-часова, тако да сматрам да ово поскупљење неће значајно  утицати на њихов животни стандард ", каже Бранка Давидовић, директорка Центра за социјални рад. Она је нагласила да следеће недеље у скупштинску процедуру улази нови закон о социјалној заштити који предвиђа и проширење броја корисника и повећање нивоа социјалне сигурности.

 

Домаћинства у Шапцу Електродистрибуцији дугују више од 900 милиона динара, а предузећа 135.000.000 динара. Против већих дужника покренут је судски спор.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи