Рачунари за специјалну школу у Зрењанину

Специјалној основној и средњој школи "9. мај" у Зрењанину, која школује ђаке са сметњама у развоју, компанија "Беохемија" поклонила је десет рачунара. Та компанија обезбедила је и средства за хигијену довољна за једногодишње потребе школе.

Настава у специјалној Основној и средњој школи "9. мај" у  Зрењанину биће квалитетнија, професорима лакша, а ученицима занимљивија, захваљујући поклону који су добили од компаније "Беохемија".  

Десет рачунара отишло је у праве руке, јер је настава за ученике са сметњама у развоју захтевнија, па је свака помоћ у училима и технолошким помагалима драгоцена.

"Стари рачунари су били веома спори и једна чекам да почнем да учим на новом компјутеру", каже средњошколац Стивен Раду. Задовољан је и Мирослав Шанта, ученик смера машинске струке: "Сада ћемо моћи да видимо и оне лекције које досад нисмо могли и да цртамо на рачунару."

Основна и средња школа "9. мај" једина је установа за образовање и васпитање основаца и средњошколаца са различитим сметњама у развоју на територији средњег Баната.

Настава у њој разликује се од оне у школама које су део редовног система образовања, јер се ђацима морају најпре развијати моторичке или говорне способности. "Постоје дидактичке игрице које наставници раде индивидуално са ђацима. Посебно због њих, ова донација нам је веома важна", каже Снежана Олушки, директорка ОСШ „9. мај".

Друштвена одговорност у локалној заједници

Извршни директор „Беохемије" Славенко Секулић рекао је да та компанија жели да покаже шта значи друштвена одговорност:  "Нека овај пример 'Беохемије' буде водиља за све компаније у Србији како да постану друштвено одговорне у локалној заједници."

"Ми смо срећни што у нашем окружењу имамо компаније које помажу онима којима је то потребно и локална самоуправа им је на томе захвална", рекао је Милета Михајлов, градоначелник Зрењанина.

ОСШ „9. мај" у Зрењанину има 360 ђака и 120 наставника и стручњака разних струка. Ученици са различитим сметњама у развоју овде се најчешће школују за металска и текстилна занимања. Рачунари најновије генерације биће од велике помоћи управо зато што ће наставници моћи да примене различите програме који су креирани управо за њих, а ученицима ће олакшати праћење наставе и савладавање градива.

Компанија "Беохемија" поклонила је специјалној Основној и средњој школи "9. мај" и средства за личну хигијену која ће бити довољна годину дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи