Једна фотеља, два директора

Јавно комунално предузеће "Топлица" у Куршумлији тренутно има два директора, који се међусобно не признају, баш као ни супротстављене коалиције странака у Скупштини које су их предложиле. Запослени траже да се проблем реши што пре.

Јавно комунално предузеће "Топлица" у Куршумлији тренутно има два директора, који се међусобно не признају, баш као ни супротстављене коалиције странака у Скупштини које су их предложиле.

И док нико од директора не намерава да одступи, запослени траже да се проблем реши што пре, јер је, кажу, "Топлица" најважније јавно предузеће у општини.

Биљана Милосављевић  је постављена за директорку ЈКП "Топлица" пре четири месеца. Дотадашњи директор Дарко Лазаревић смењен је на предлог коалиције странака окупљених око Демократске странке Србије. Бољана Милосављевић каже да је затекла веома тешко стање које је претило да потпуно паралише рад тог јавног предузећа.

У међувремену, седницу на којој је смењен директор комуналног предузећа, због проблема с кворумом, Министарство за државну управу и локалну самоуправу прогласило је нелегалном. Након тога је супротстављена групација око Демократске странке поништила одлуку о именовању Биљане Милосављевић и поново вратила претходног директора.

Представници самосталног синдиката стали су на страну директорке, док запослени траже да им се само омогући да несметано раде и редовно примају ионако минималну зараду (око дванаест хиљада динара).

Иако се још не зна ко је заиста руководилац, а два директора која не намеравају да напусте радно место и не признају један другог, јавно комунално предузеће за сада, ипак, функционише нормално.

2 +2 = 5

Као и у ЈКП "Топлица", надметање за власт у целој општини никако да се оконча. Последице тога највише осећају грађани Куршумлије, посебно они који зависе од буџетских средстава. Ни после јучерашње седнице Скупштине, којој су присуствовали одборници који подржавају Весну Јаковљевић (ДС), грађанима Куршумлије није јасније која групација заиста има скупштинску већину.

И коалиција окупљена око ДС-а и њој супротстављена групација која подржава Горана Бојовића (НС) тврде  да имају 22 легална и легитимна одборника. Неко од њих сигурно греши у рачуници, јер Скупштина општине Куршумлија има укупно 37 одборника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво