Нове куће за 70 породица

У Краљеву се тренутно гради или поставља око три стотине монтажних кућа. Данас је у градској скупштини кључ нове куће добила седамдесет једна породица.

На пригодној свечаности у Скупштини Краљева потписана су решења о примопредаји 71 монтажне куће краљевачким породицама које су у земљотресу остале без дома.

Осамдесеттрогодишња Радмила Милановић из Ратине захвалила је свима који су помогли да поново има дом: "Хвала онима који су помогли и саградили нам ове куће, јер ја иначе не бих имала где да живим."

Владимир Андрић из Сирче каже да му то значи веома много, јер ни он није имао "резервну варијанту". "Нису ми криви ни комшије, ни држава, ово је било од бога и зато хвала држави што ми је поставила кућу, јер бих друкчије морао само на ледину."

Трка с временом

Град Краљево и република која финансира постављање монтажних кућа, очекују да ће, и поред неповољних временских услова, изградња преосталих кућа бити завршена на време.

"Данас смо доделили решења за 71 кућу, а у току је постављање још скоро 300 оваквих кућа", рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Милан Марковић. Он је очекује да ће с пролећним побољшањем временских услова темпо градње бити још бржи, али је нагласио да је његово министарство задовољно и оним што је до сада урађено и планирано.

Из градске скупштине, нови власници су се после потписивања уговора упутили својим новим домовима, а грађевинари, који су такође присуствовали свечаности, на градилишта, јер већ до краја наредне недеље треба да буде усељено још две стотине таквих кућа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво