Ко слави а ко не Српску нову годину

Након дочека Нове године по грегоријанском календару, сутра вече и по јулијанском. У односу на пре две недеље епидемијска ситууација је знатно гора. Проверавали смо да ли ће то утицати и на одлуке о организованим прославама.

У српској Атини, у току су последње припреме за сутрашње славље, када ће Нови Сад бројним дешавањима и званично бити проглашен овогодишњом Европском престоницом културе. Организатори кажу да су сви програми прилагођени епидемијским мерама, због чека је број улазница за концерте у затвореном преполовљен.

Милена Миованов, ПР Нови Сад европска престоница културе,каже: "Врло могуће да ће се смањити капацитети на појединим догађајима. Међутим, оно што су главни програми, као што је само свечано отварање ЕПК, то свакако остаје. Оно што је наш апел јесте да су маске обевезне на свим догађајима и да ,наравно, апелујемо на све  да, уколико могу, држе дистанцу.
У плану је да имамо и два пункта где ће они који немају зелене сертификате антигенски или ПЦР тест, моћи да се тестирају и да добију резултате у року од десетак минута."

У Крушевцу где је број инфицираних ковидом 19 у односу на прошлу недељу петоструко већи, организованог дочека на тргу неће бити, а слабо интересовање је и за дочеке у ресторанима.

У складу са вишегодишњом традицијом, на градском тргу у Ваљеву организовани дочек Српске нове године планиран је од 22 часа, уз Жељка Самарџића и ватромет у поноћ. Мишљења Ваљеваца да ли је то потребно, подељена су.

Иако је у Нишу 31.12. био организован дочек на централном градском тргу, због погоршања епидемиолошке ситуације, Градски штаб за ванредне ситуације на територији Града Ниша донео је данас одлуку да се заказани, традиционални дочек православне ове године у парку Светог саве ипак откаже.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво