Несебична помоћ суграђана за Марију

За младу Књажевчанку Марију Мишић, која после смрти мајке живи сама, у лошим условима, болесна и без прихода, јавност је сазнала пре неколико дана. Прича о проблемима 25-годишње девојке, подстакла је људе да јој помогну.

Многи књажевчани Марији су протеклих дана појединачно доносили хуманитарну помоћ, а и позив послат са друштвених мрежа имао је добар одзив. У двочасовној акцији у центру града уз одећу, храну лекове и средства за хигијену прикупљено је и шездесетак хиљада динара.

Суграђани су се одазвали онолико колико могу, и кажу да треба сви заједно да се држимо и кад је весеље и кад је тешко.

"Ја сам видела Маријину објаву на Фејсу, она моли грађане да помогну. Задњи пут, око Нове године, кад јој је умрла мајка, видела сам да је много лоше и онда сам покренула сама на свом профилу, онда смо направили групу на Фејсу", објашњава Тамара Стевановић, организаторка хуманитарне акције.

"Неко доноси храну, неко гардеробу, неко и новчано помаже. Између осталог, њој је та финасијска помоћ и најпотребнија пошто је девојка јако болесна", додаје Немања Аћимовић, такође организатор.

Марија болује од урођеног деформитета стопала, а има проблема и са видом и слухом. Док се ових дана бори са ковидом редовно је обилазе лекари и комшије.

"Све што смо могли да јој пружимо дали смо, оставимо испред, она узме. Онда су јој људи из града пуно помогли. Свакодневно јој неко доноси помоћ", каже комшиница Драгана Виденовић.

Прикупљена помоћ Марији је одмах достављена, новац бити уплаћен на рачун, а организатори акције најављују њено понављање за месец дана. Како нам је речено у књажевачком Центру за социјални рад, Марији Мишић та установа ће у наредном периоду кроз програм континуиране социјалне заштите обезбеђивати храну, лекове, огрев и новац све док трајно не буде решен њен социјални статус. Установа ће јој пружити и стручну психолошку подршку и покушати да нађе начин да јој се поправи кућа у којој после мајчине смрти живи сама.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво