Апел Крушевљанима да не бацају вишак хране

По узору на новосадску групу "Оброк за породицу", Крушевљанка Жаклина Радоњић иницирала је путем друштвених мрежа, под истим називом и са истим циљем, хуманитарну мисију и у граду под Багдалом. Пакетима прехрамбених намирница и припремом оброка, група већ два месеца помаже свима који се нађу у тешкој ситуацији.

Групи "Оброк за породицу" Јасмина Милетић из Кобиља надомак Крушевца прикључила се пре месец дана. Поред животних намирница које је донирала, подршку племенитој идеји даје и припремом оброка. Старачких, самачких домаћинстава у селима је све више.

"Треба да изађемо једни другима у сусрет и било би добро да нас има више. Да помажемо једни другима, а не да пролазимо поред наше фамилије, рођака, комшија као да их нема", рекла је Јасмина Милетић из Кобиља.

Пакет помоћи на адресу оних који су се групи јавили сами или по препоруци, стиже месечно.

Предност имају породице без примања и са болесном децом.

"Имам дете са посебним потребама, има аутизам. Ова помоћ значи зато што су примања мала, живим од социјалних давања, и добродошла је свака врста једнократне помоћи", навела је Ана Докманац, самохрана мајка из Крушевца.

Помоћ за 40 породица 

Модератор групе "Оброк за породицу Крушевац" Даница Димитријевић истакла је да помоћ тренутно добија око четрдесет породица.

"Са задовољством могу да кажем да наше породице уз помоћ у храни, хемији и козметици могу да добију и помоћ нашег стоматолога и интернисте који се пре пар дана укључио у ову нашу лепу причу", рекла је Даница.

Талас доброте се шири. У групи је близу 3.000 чланова. Донатора све више, али и оних којима је помоћ потребна.

"Имамо породице где имамо бебе од 15 дана до 18 месеци. То стварно јесу наше бебе јер се трудимо максимално да те породице имаму првенство, баш због тих беба што имају. Да имају козметику за бебу 'памперс', чак смо обезбедили шеталицу и колица и остали пропратни материјал који је потребан за бебу, а од гардеробе и хране да не причамо", рекла је Жаклина Радоњић, оснивач групе "Оброк за породицу Крушевац".

На Крушевљане апелују да храну не бацају, већ вишак донирају групи која, кажу, новац не прима, а хуманост потврђује и набавком огрева за промрзле, рођенданских торти, школског прибора и играчки за најмлађе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво