Снег и чист ваздух препунили хотеле на Дивчибарама

Угоститељи на Дивчибарама дочекали су сезону спремније и са новим садржајима. За овај планински центар, који је од давнина познат по благотворном ваздуху, влада све веће интересовање. Капацитети су попуњени током распуста.

На Дивчибарама се тражи место више. Неколико хиљада гостију од намлађих до старих Дивчибараца из целе Србије, користе све природне благодети овог зимског центра. Услове за уживање на снегу имају сви гости, од рекреативца до вештих скијаша и бордера.

"Кроз наше скијалиште прошло је око 8.500 скијаша. У току дана имамо и панорамске вожње жичаром као и зип лајн и авантура парк за најмлађе посетиоце", каже Марко Аћимовић представник "Дивчибара ски ресорта".

Дивчибаре су и овог распуста међу водећим дестинацијама за одмор деце и организованих ђачких група. Међу њима су и крагујевачки основци и деца из Београда.

"Током ове сезоне ако рачунамо од новембра до фебруара очекујемо да ће проћи више од 3.500 деце", каже Снежана Јаковљевућ Чкојић, представница Одмаралишта "Стеван Филиповић".

"Све је прилагођено деци, што је јако битно. Од оброка, услуга анимације, рекреатора шетње, боравак на свежем ваздуху, заиста има пуно садржаја", каже Вера Јовић из Крагујевца.

Од отварања новог хотела "Црни врх", високе категорије, крајем прошле године, који пружа највиши стандард услуге, Дивчибаре постају дестинација за све видове туризма. Број ноћења и долазака је у порасту, па су гужве на Дивчибарама све чешће.

Уређен је још један паркинг простор, тако да ће се од сада избећи велике гужве у време викенда када се на Дивчибарама тражи место више.

"Наши капацитети су готово попуњени за фебруар па и за март. Имамо велики број група. Тренутно у хотелу имамо групу дечице пливача из Београда. Оно што је најважније то је да да међу гостима има оних који се враћају по други, па и резервишу, чак и за трећи пут", каже Дејана Јешић, представница хотела "Црни врх". 

"Гостима су нарасполагању нови садржаји и нови објекти за смештај, што је свакако подигло атрактивност ове туристичке дестинације у региону. Захваљујући томе процене су да имамо преко 30 одсто гостију", каже Бранка Илић, представница хотела "Пепа".

Дивчибарци и хотелијери на сезону гледају са оптимизмом. Радују их и све боље реакције туриста, али и најава великих инвестиција државе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво