Лекција хуманости: Страхиња је уместо поклона тражио новац да би помогао другу из клупе

Осмогодишњи Ужичанин Страхиња Гогић већ је положио са највишом оценом испит из хуманости. Уместо рођенданских поклона замолио је другаре да донесу новац који су намеравали да потроше за поклон, а потом га је даривао Удружењу инвалида церебралне и дечје парализе. У том удружењу је и његов друг из клупе.

Када је по ко зна који пут Страхиња дошао у Удружење, домаћини су мислили да је опет донео чепове, затечени новцем у шареној рођенданској кутији.

"Они су отворили ту кутију и мало су рекли, ето ми смо толико скупили, ми не знамо колико то има, било је залепљено. Ја сам онако био у грчу, нисам могао да реагујем у први мах, кад је он касније отишао мени су сузе пошле на очи", каже Предраг Бакић из ужичког Удружења инвалида церебралне и дечије парализе.

"Он је наш од када је први пут дошао зато што је то његово опредељење. Ово јесте неки, није трачак светлости, ово је можда цело једно сунце за нас овде и у локалној заједници", поручује Чедомир Цицовић из Удружења.

А Страхиња каже да је то најмање што је могао да уради за свог друга из клупе и све другаре са инвалидитетом.

"Мени је жао што он онако стоји и хтео сам да му помажем тако што сам скупио овај новац и за друге људе... због њих је ово најбитније, зато што они су исти ми, само другачије мало ходају, а ја хоћу да буду исти ми...", прича Страхиња.

Не крије да обожава беј блејда, пушке и аутиће, али му је драже што је осми рођендан обележио донацијом Удружењу.

"Није ми жао, зато што сам схватио да су важнији људи него играчке, да су жива бића...", каже Страхиња.

Одјурио је из Удружења на часове, и не схватајући да је рођенданском прославом одржао свима лекцију љубави и чисте емоције.

број коментара 0 Пошаљи коментар