Пола века Радио Крагујевца

Радио Крагујевац 18. јануара обележава 50 година рада. Станица богате продукције и угледа, деценијама прати развој града, а због разноврсности програма постала је синоним информисања у Шумадији.

Пуних пет деценија програм је повезивао људе и догађаје. Квалитет је деценијама потврђиван наградама, колективним и појединачним.

 Отварање Радија у Крагујевцу 1970. године имало је огроман друштвени, политички, културни значај, јер су у то време, само велики градови СФРЈ емитовали радијски програм.

Информисање у Крагујевцу 1970. године било је ослоњено на недељни лист Светлост, лист крагујевачких студената, шест фабричких листова, три стална часописа и друге публикације.

 Град је добио и радио, и на тај начин, боље информисање о свим збивањима. Радио Крагујевац „заталасао" је свој програм пре пола века, најбољим кадровима, оскудном техником и са много ентузијазма.

 Радио Крагујевац је касније добио још један програм - „Другу боју", а од 21. октобра 1996. године телевизијски канал и интернет платформу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи