И вечерас дочек на трговима у српским градовима

Прилику да још једном својим најближима, пријатељима и познаницима упуте најлепше жеље и да се провеселе имаће вечерас грађани Србије. На трговима, у угоститељским објектима и домовима дочекује се Нова година по јулијанском календару. И у више српских средина на Косову и Метохији вечерас ће бити организован дочек.

За добро расположење вечерас побринуће се познате музичке звезде и локални бендови. У Врњачкој Бањи већ током поднева на променади почело је загревање уз топлу рибљу чорбу и шумадијски чај .

"На Тргу код врапца од 21 до поноћи: Стефан Живојиновић, након њега једна мега звезда Драгана Мирковић, ватромет у поноћ", каже Иван Трифуновић, директор ТО Врњачка Бања.

У Пожаревцу су новогодишњи програм у центру већ отворили најмлађи, на истом месту где ће градски симфонијски оркестар "Гвардија" вечерас приредити прави спектакл за своје суграђане.

"Публика вечерас може да очекује класик, поп, рок нумере . Концерт отварамо Трич-трач полком од Штрауса, онда иде мало Едит Пјаф , Синатра, Дип парпл , потом Квин, Металика . Таква врста програма ће бити вечерас", најављује Теодора Димитријевић, уметнички директор оркестра "Гвардија".

У Ваљеву " Дивљи кестен" , а на тргу код Крста у Крагујевцу "Веселе осамдесете" и "Неверне бебе".

"Биће прилике да уживају и да се забављају са омиљеним бендовима, а такође смо за прворођену бебу у вечерашњој новогодишњој ноћи обезбедили поклон честитку у износу од 100.000 динара", наводи Ивица Момчиловић, заменик градоначелника Крагујевца.

Дочек се осим на трговима широм Србије ораганизује и у угоститељским објектима где су цене симболичне или је улаз слободан.

Интересовање је изненађујуће велико, да кажем попуњени смо скроз. Што се тиче менија, богат мени је спремљен, ту је уживо музика. Биће весело и надам се биће лепо расположење", каже Слободан Јовановић из једног крушевачког ресторана.

Без обзира на место у добром расположењу , са лепим жељама тачно у поноћ раскошним ватрометима широм Србије традиционално ће бити означен почетак Нове године по Јулијанском календару.

Полиција апелује на грађане да буду опрезни са пиротехничким средствима, јер могу да изазову озбиље и трајне поседице по здравље. Да их не купују на пијацама и уличним тезгама, већ на местима предвиђеним за продају. Подсећају и да је законом забрањено коришћење пиротехнике у затвореном простору, као и на местима где се окупља већи број људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи