Нову годину врањско позориште дочекало у новој згради

Један од догађаја који је обележио претходну годину у Врању је завршетак обнове зграде позоришта "Бора Станковић". На то су глумци и публика чекали дуже од седам година. А за три месеца колико раде у обновљеној згради, бележе значајну посећеност, нарочито је велико интересовање за дечје представе.

Ансамбл врањског позоришта дуго ће памтити 2019. годину. После пожара 2012. године, наступали су на алтернативним сценама у граду, а коначно су се крајем октобра вратили кући.

"Још увек не можемо да схватимо шта нам се десило заиста јер имамо фантастичне услове. Од отварања су нам скоро све представе биле распродате", каже Бојан Јовановић, глумац и уметнички директор позоришта.

"Сад кад смо прешли у ову нову зграду, па се сетимо услова за ових седам протеклих година како смо и где смо све радили, заиста је било немогуће. Али зато је сада и срећа и радост неизмерна и већа", наводи Радмила Коцевска, глумица позоришта "Бора Станковић".

У време новогодишњих и божићних празника најактуелнији су комади за децу. "Где је Деда Мраз" је представа која је имала премијеру у последњој сезони у позоришту пре пожара, сада је обновљена и она, прва је новогодишња у новој згради.

"Овај пут су патуљци у потрази за Деда мразом, у њиховој бајковији није био 15 година, јер су зле вештице зачарале њихову бајковију, више нема пута и Деда Мраз више не свраћа тамо. Ево прилике да изађемо из бајковије и да га нађемо", објашњава Драган Живковић, глумац позоришта "Бора Станковић".

Деда Мраз је посетио позориште. Симболичним поклоном, наградио је најмлађе посетиоце.

Од почетка рада у обновљеној згради, позоришне представе погледало је више од четири хиљаде људи. Ту су одржани и међународни фестивали пантомиме и документарног филма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 13. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара