Још један облик вршњачког насиља у Новом Пазару

Снимак туче ученика у Новом Пазару, који се синоћ појавио на друштвеним мрежама узнемирио је родитеље и целокупну јавност. Огласила се и Основна школа "Вук Караџић" чији су ученици на снимку. Тим за спречавање вршњачког насиља у сарадњи са полицијом истражује случај.

Полиција у Новом Пазару успела је да идентификује четири учеснике туча које су, по свему судећи, заказиване, а потом снимане од стране њихових вршњака. Према незваничним подацима идентификовани малолетници стари су између 11 и 12 година.

"Ми смо стварно згрожени овим што се десило, директорка константно држи ове седнице и предавања у вези с насиљем. Тако да смо стварно изненађени како је уопште дошло до овога" каже Маида Јеребицанин, представник Савета родитеља у ОС "Вук Караџић" у Новом Пазару.

Према незваничним изворима деца су продавала снимке туча, за које је владало велико интересовање.Туче су заказиванне ван школе, далеко од очију школског полицајца и наставника.

"Тај проблем десио се у насељу Расадник. Шта је разлог свему томе, друштвене мреже , мобилни телефони и на тај начин се заказују туче. Ми као школа предузели смо све законске мере" каже Рафета Емровић, директорка О.Ш. "Вук Караџић" у Новом Пазару.

Основна школа „Вук Караџић" у Новом Пазару броји око 2000 ђака.Тим за спречавање вршњачког насиља није довољан да стане на пут оваквим појавама. Психолози наводе да је неопходно веће ангажовање породице од које све почиње.

"Деца не би требало да се налазе на улици, морају имати смислени распоред дневни са смисленим садрзајима, а не могу долазит у сколу 2 сата пре сколе и 2 сата после сколе остају негде у околини", каже Мирзета Зукорлиц, психолог.
У циљу спречавања врсњацког насиља у Новом Пазару су заказани ванредни родитељски састанци, консултације са Центром за социјални рад и осталим надлезним службама.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара