Предузимљиви ученици

Ђаци лесковачке Пољопривредне школе уз помоћ троје професора написали су пројекат, добили средства од Канцеларије за младе и сами уредили и опремили простор за физичко и мадијатеку.

Коначно су дочекали час физичког у топлом простору. Засукали су рукаве, окречили зидове, поставили нови под, справе за вежбање, струњаче, играју и стони тенис. Од учионице направили су вежбаоницу. Ту је и кабинет за физичко. За који дан биће завршена и медијатека.

„Задовољни смо, радосни. Дођемо сви, цело одељење. Радимо“, потврђује Тамара Ђорђевић, ученица 3. разреда Пољопривредне школе.

„Све је урађено на основу њихове идеје где смо коначно успели сада да спојимо у целину сва три сегмента физичке културе. То јест физичко васпитање, рекреацију и спорт“, додаје Никола Тодоровић, професор физичког васпитања Пољопривредне школе.

Пољопривредну школу у Лесковцу са традицијом дугом 114 година и економијом на 85 хектара пре три деценије похађало је око 1.000 ђака. Данас их је пет пута мање у четири смера. Награде које освајају на такмичењима и заједништво је оно по чему се ова школа препознаје.

„Ми јако волимо што смо ученици ове школе. Сви смо једна велика породица. Заједничким снагама, удружили смо се и ево ово је резултат“, прича Александра Костић, председница ђачког парламента Пољопривредне школе.

„Ја сам поносан на ученике моје школе који заиста имају велике идеје и та иницијатива код њих која се ствара и која на неки начин нас старије покреће“, каже Далибор Јовановић, директор Пољопривредне школе Лесковац.

Програмом „Активирај се“ лесковачка Канцеларија за младе подстиче активизам, волонтеризам, хуманост. Са милион и по динара у овој години подржали су 13 пројеката.

„Стимулишемо младе, невладине организације, неформалне групе али и школске парламенте да ураде нешто корисно за своју заједницу. До сада смо финансирали 60 омладинских пројеката“, објашњава Александар Стојановић, координатор Канцеларије за младе Лесковац.

Из године у годину све је више и средстава и пројеката. Следећи корак ученика Пољопривредне школе је изградња летњиковца. Надају се да ће наредне године бити комплетно уређено и ограђено школско двориште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво