Пакети и огрев за социјално угрожене породице

Општина Опово и ове зиме помаже социјално угроженим породицама – набавља им огрев и дели пакете са основним намирницама. Брину и о избеглицама, које су дошле у овај крај из Хрватске и расељенима са Косова и Метохије, а којима је потребна помоћ.

Ове зиме 150 домаћинстава неће током зиме морати да брине на који начин ће се грејати, јер је помоћ стигла у право време.

„До сада је било јако тешко, чак сам децу грејала картонским кутијама, али ту је и низ других хуманитарних акција које ми много значе. Добијала сам до сада и помоћ за лечење и своје и детета“, прича Снежана Сужњев из Опова.

„Много ми значи, јер сам у породици, радим, а имам троје деце. Биће сад мало лакше“, додаје Дејан Станковић из Опова.

„Ово нисам очекивао и већ сам намеравао да подигнем кредит и да купим дрва и зато хвала Општини што ми је ово дала“, каже Милан Блануша из Опова.

Иако, Општина Опово има један од најмањих буџета у Србији, локална самоуправа води рачуна да социјално угрожене породице то никада не осете. У претходне четири године обезбедила је више од 1.000 метара кубних огревног дрвета за социјално угрожене породице.

„Помажемо избегла и интерно расељена лица, приоритет нам је стамбено збрињавање, откуп сеоских домаћинстава и до сада смо завршили 11 кућа у регионалном програму и управо радимо две куће из буџета, а помажемо и у огреву“, каже Иванка Петров, повереник за избеглице Општине Опово.

Сама чињеница да смо до сада поделили више од 1.000 кубних метара дрва говори да нам је социјална политика веома важна у бављењу нашим послом у претходне четири године. Ако смо успели да нашом акцијом бар мало помогнемо овим људима и да им омогућимо лакши живот, мислим да смо посао добро урадили", прича Зоран Тасић, председник Општине Опово.

Све социјално угрожене породице добиле су огревно дрво у вредности од 20.000 динара, а до краја године биће подељени и пакети са основним намирницама како би сви дочекали Нову годину са бар мало богатијом трпезом у топлом дому.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво