Једнократна помоћ бившим радницима врањске "Коштане"

Бившим радницима Коштане у Врању, преко Центра за социјални рад исплаћена је једнократна помоћ од 40.000 динара. То су најугроженији радници ове фирме која је у стечају већ 15 година.

 У Коштани је радио 18 година као радник у производњи, са супругом живи од 14.000 динара пензије. Милорад Пешић из Врања добио је једнократну помоћ од 40.000 динара.

"Чини ми нешто, али ми чини да бих платио те рачуне што имам дуговање, ништа друго не могу. Пензију имам 14 и по хиљада динара, жена никада није радила. Очекујем те заостале плате ако добијемо,икада," каже Милорад Пешић, бивши радник "Коштане" у Врању.

Једнократну помоћ добило је 306 радника који су били на списку достављеном Центру за социјални рад.

Данијела Милосављевић, већница за социјална питања, објашњава: "Комисија је комплетну документацију тражила од свих радника просто да би могли да сагледају материјално стање сваке породице и руководили су се тиме. Значи, прво су најугроженије породице добијале, а касније су повећавали лимит за исплату 306 људи."

Слађан Ристић, председник Иницијативног одбора бивших радника Коштане, каже да није задовољан одлуком! „Ја се нисам борио за новац који је народ добио. Ја сам се борио и борићу се докле год могу, докле год будем имао снаге, борићу се за загарантоване, заостале личне дохотке," каже Ристић.

У Коштани је радило 1680 радника, према подацима синдиката сваком од њих дугује се од 90.000 до 120.000 динара.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се