Ваљево: Нови метод за санацију кућа

Доктор Милош Лазовић, професор Грађевинског факултета у пензији, има јединствен метод санације стамбених објеката који се већ потврдио у Европи и Америци. Недавно га је применио и код нас, на једној кући у Ваљеву.

Када је своју лепу породичну кућу пре 30 година градио у елитном ваљевском насељу Пети пук, Степан Вулетић није ни слутио да је терен глиновит и ризичан за стамбени објекат. Имао је уредну грађевинску дозволу. Временом, на нестабилном тлу кућа је испуцала.

"Било је стручних размишљања. Нико се није слагао један са другим, био је огроман проблем и нисмо знали шта да радимо. Појавио се професор, један фантастичан познавалац, ауторитет из ове области грађевинарства, то је Милош Лазовић. Он је то једноставно објаснио, рекао како мора да се санира, предложио како се то ради", наводи Степан Вулетић.

Први пут у нашој земљи примењен је јединствен систем подзиђивања темеља. Повећана је дубина фундирања. Темељи су ослоњени на дубље слојеве тла.

"Ми смо овде продубили темеље, а примењен је нови елемент у томе да се ти подзидни елементи активирају на тај начин што се хидрауличним пресама наноси допунско оптерећење", објашњава професор др Милош Лазовић.

Радови су изведени брзо и једноставно, а породична кућа Вулетића санирана на дивљење ваљевских грађевинара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара