Живот у девет квадрата

Пре месец дана емитовали смо, у нашој емисији, причу о породици Спасић, која се са Космета доселила у Омољицу код Панчева. Били су у тешкој материјалној ситуацији и нису имали основне комаде намештаја. Сада се то променило, захваљујући мештанима и хуманитарној организацији "Огњиште".

Драган Спасић дошао је са женом и троје деце из Грачанице у Омољицу пре свега због најмлађег сина, који је кренуо у школу за ученике са оштећеним видом. Нису имали где да спавају, ни шпорет да се угреју, а после приче на РТС-у маме из Основне школе сакупиле су новац, од чега су купили два кревета. Сеоски свештеник обезбедио је компјутер за децу, а један приватник пећ, да могу спокојно да дочекају зиму.

„Прошле године нисмо имали шпорет ни огрев, а сад је много другачије, имамо пећ и дрва", каже Николета Шкодрић.

Спасићи су добили и бојлер, фрижидер и основне животне намирнице захваљујући хуманитарној организацији „Огњиште" из Панчева, која помаже социјално угроженим породицама широм Србије.

„За ову породицу смо чули преко РТС-а, видео сам снимак и у договору са пријатељима из Удружења дошли смо овде да видимо шта је потребно", прича Славко Радојчић, удружење „Огњиште".

Проблем који је остао је што петочлана породица живи у 9 квадрата. Постоји простор у поткровљу који треба средити, за шта је потребан грађевински материјал.

„Хвала овим људима још једном што су нам изашли у сусрет, то што су нам донели, али нама ово ништа не значи, ако не решимо проблем да деца имају своје собе. Ми и даље спавамо на поду. Шта да радимо, боримо се за живот", каже Драган Спасић, из Омољице.

Драган и даље живи тако што путује у Грачаницу, где проводи пола месеца и ради у Дому здравља. Посао у Панчеву знатно би олакшао живот овој породици.



Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво