Креативно рециклирање: необичне Бојанине рукотворине

Бојана Милановић из Сељашнице код Пријепоља, старом техником плетења, одбачене новине претвара у корпе, кутије, славске боце, а као материјал користи и конац.

Одбачени папир у њеним рукама поново постаје материјал, сировина за посебну технику плетења коју је савладала захваљујући интернету.

"То су Руси прво измислили. Ја сам гледала, била ми је жеља да то почнем да радим, нашла сам материјал из кладионице и тако сам почела да радим корпе, послужавнике, чинијице, флаше, облагање са папиром", каже Бојана Милановић.

Уз бесплатну сировину које у окружењу има напретек, мало маште, много стрпљења и снажне руке, Бојана је, до пре годину дана посао текстилног техничара из здравствних разлога, заменила креативним радом.

"Облагање папиром, радим флаше са концем, радим гравирање на брезовини, декупаж, слике са ексерчићима. То ме испуњава, тај посао волим, ту сам се пронашла, свиђа ми се", наводи Бојана.

У малој, средини попут Пријепоља, тешко је успети на тржишту, али уз субвенције са Завода за запошљавање, којима се нада, има планове за будућност.

"Почела сам објекат испред куће да отворим као неку мању фирму да се бавим с тим, да отворим своју радњу, да продајем те сувенире, па видећемо", каже Бојана.

Прво појављивање на недавно одржаном Етно фестивалу прошло је запажено. Зато Бојана не одустаје већ настоји да испуни интересовање суграђана а ускоро, нада се, и других којима се допадају њене необичне рукотворине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво