Када ће села у Бранковини добити воду

Пре више од десет година почела је прва фаза изградње водовода у Бранковини и суседним селима, али је ово подручје и даље без воде из градског водода.

Тешко је развијати туризам и пољопривреду са недовољно воде, а то је дугогодишњи проблем у Бранковини. Установе у културно-историјској целини цистернама са питком водом снабдева ваљевски "Водовод". 

Матичној школи "Прота Матеја Ненадовић", коју похађа 116 ученика, допрема воду и у рзервоар, која се као техничка користи за одржавање хигијене у објектима.

"Ми смо припремљени за неке непредвиђене, да кажем, отежавајуће околности, јер у случајевима, на пример нестанка струје, када пумпа за воду на бунару не функционише, имамо припремљене залихе воде коју користимо као техничку воду, а флаширану воду, наравно за потребе ученика и запослених", каже Мирјана Ђурђевић, в. д. директора Основне школе "Прота Матеја Ненадовић" у Бранковини.

Већина мештана Бранковине има бунаре, али се не могу похвалити издашношћу. Неопходне су и редовне контроле квалитета воде.

Бранковина је од Ваљева удаљена десетак километара, а градску воду очекују и житељи предграђа и суседних села на том подручју.

Водовод Ваљево-Бранковина започет је пре више од десет година и тада је урађена прва фаза пројекта. Ове године Град је од Министарства за државну управу и локалну самоуправу добило 14 милиона динара, а "Водовод" издвојио још два милиона да се радови наставе.

"Могу да кажем да ће практично сутра радови на изградњи друге фазе, кажем, која подразумева изградњу потисног цевовода од црпне станице у Улици Браће Величковић до резервоара на Кличевцу бити завршени. И наравно, оно што је битно то је континуитет ових радова, како би у наредних годину и по до две могли да завршимо један од значајнијих пројеката када је у питању Град Ваљево", наводи Ђорђе Милановић, директор ваљевског ЈКП Водовод.

У протекле три године седамдесет пет километара водоводне мреже обновљено је и изграђено у граду и селима на подручју Ваљева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи