Експанзија станоградње у Крушевцу

После затишја од неколико година, у Крушевацу је интензивирана изградња станова. Граде се - и продају. Понуда не подмирује потражњу.

И ако кажу да имају минималну зараду инвеститори граде на сваком кораку посебно у центру града.

 

"У Крушевцу је и даље ниска цена квадрата од 750 до 850 евра по квадрату. Ми смо већину станова већ продали", каже Бранислав Јовановић, инвеститор "Арабика".

Док се Крушевљани, с' обзиром на не баш висок стандард питају ко купује толике станове у агенцијама које се баве продајом некретнина кажу да је понуда мала, а потражња велика.

"Други градови, Брус, Александровац, Блаце се гасе имају 50, 60 села и сви ти прелазе у Крушевац. Ненормално се гради и има потребе. Да се 200, 300 зграда направи све би се продало", каже Дејан Петронијевић, из агенције Напредак 037.

Иван Аксентијевић, директор филијале Крушевац "Војвођанске" банке" у Крушевцу наводи да је у последњих неколико година знатно порастао број стамбених кредита поготово код млађих брачних парова. И додаје: "Банка нуди низ повољности као на пример предодобрење кредита које важи два месеца и у оквиру тог периода клијент има довољно времена и могућности да при избору некретнине зна до којег износа може да се задужи код банке".

Да је интересовање за станоградњу велико схватили су и у Градској управи. Променили су и детаљни план регулације локације Стари аеродром како би привукли инвеститоре.

"Задњом изменом плана која је била у марту 2019. године ми смо омогућили да ту постоје и стамбено пословни комплекси и последњом лицитацијопм смо у буџет приходовали око 60 милиона динара тако да се то показало као добра одлука да се изменом плана омогући ова врста делатности", каже Јасмина Палуровић, градоначелница Крушевца.

На Старом аеродрому, сада атрактивној локацији у близини два тржна центра остало је још 20 хектара грађевинског земљишта тако да је сасвим сигурно да ће ускоро нићи и ново стамбено насеље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво