Средином децембра почиње градња Моравског коридора

Радови на Моравском коридору у околини Крушевца почеће, највероватније, средином децембра. Експропријација свих парцела је завршена, а из Министарства грађевинарства кажу да су усаглашени сви детаљи у преговорима за потписивање комерцијалног уговора о градњи ауто-пута који ће повезати Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању и Краљево. На другом крају трасе, у Прељини код Чачка, модерна саобраћајница повезаће Коридор 10 и ауто-пут "Милош Велики".

Хиљаде аутомобила и теретних возила чија је свакодневна релација од Чачка до Крушевца један од најоптерећенијих путева у Србији, замениће Моравским коридором.

"Моћи ћемо да идемо брзо, ефикасно свукуда по Србији."

"Све што се изгради у овој земљи је велики плус за све грађање, не само за путнике", кажу неки од анкетираних.

Поред бројних инфраструктурних објеката, мостова, надвожњака, петљи, у плану је и изградња телекомуникационе инфраструктуре и регулација река.

"Подједнако је значајна и чињеница да ће се као пратећа активност радити на уређењу корита реке Западне Мораве са притокама. Такође и тај ИТ коридор отвара могућности за бројна модерна и савремена решења на савременом ауто-путу у циљу подизања и квалитета услуге коришћења ауто-пута али и у циљу безбедности учесника у саобраћају", каже Милан Бојовић, помоћник градоначелника Чачка.

Ауто-путем "Милош Велики" одавде се већ брже стиже до Београда, а изградњом 112 километара ка Појатама, Прељина ће постати чвориште значајних модерних саобраћајница.

Моравски коридор ће преузети транспортни саобраћај, а поред значаја за пола милиона становника седам локалних самоуправа, које повезује, значајно ће допринети и изградњи нових производних погона.

"И нова индустријаска зона која је баш на тој деоници на тој траси од Прељине ка Мрчајевцима, Адранима и даље ка Краљеву отвара нове могућности, нове инвестиције и страних, али и домаћих инветитора који се веома брзо развијају захваљујући наравно и ауто-путу, али и недавно отвореном аеродрому Морава у Лађевцима", наводи Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

За изградњу Моравског коридора биће потребно две године, а вредност радова процењује се на око 800 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво