Сточарство уместо информатике

Светлана Лојаничић, информатичарка из Нове Вароши, и њен муж, након стечаја фирме у којој су радили две деценије, посао за себе обезбедили су на селу.

Рад на компјутеру био је њена свакодневница, готово две деценије, од апсолвентског стажа на информатици где су јој остала четири испита до дипломе.

„Од испита више није било ништа, ја сам радила, плате су нам  у почетку биле јако добре. Радила сам у рачунарском центру на компијутерима и тако остала вечити апсолвент, фирма пропала, захваљујући томе сам се нашла ту где јесам", присећа се Светлана Лојаничић, из Акмачића.

Повратак на село, узгој крава и до тада непозната производња млечних производа, била је  решење за породицу без сталних примања.

„Када је ‘Инекс’ отишао под стечај, силом прилика морали смо се вратити и онда смо ту почели да се бавимо мало сточарством, мало пољопривредом и тако", прича Марко Лојаничић.

„Купила сам једну краву, па другу, и онда са свекрвом у шталу. Све што запне она је помагала док је могла. Није било лако, али уз добру вољу све се научи", додаје Светлана.

Уследиле су награде за квалитет сира и сталне муштерије, шитом Србије. Зато каже, данас тек по некад помисли на мане живота на селу.

„Мане су у томе што радиш нон-стоп, нема одмора, нема слободног дана ни годишњег одмора, предности, па ето тако, ту сам своја на своме", објашњава Светлана Лојаничић.

И управо зато више не размишља о звању које је оставила за собом, већ ужива у ономе што сада ради, још увек као апсолвент информатике.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво