Лесковац: Продаја војних објеката

Републичка Дирекција за имовину објавила је оглас за продају 22 непокретности које нису неопходне Војсци Србије. Понуде могу да се подносе до краја месеца, а војне комплексе заинтересована физичка и правна лица, уз претходну најаву, могу да разгледају данас и сутра.

Уз војни комплекс „Мира", породична кућа Стојановића. Војска им је некада значила сигурност, али како се одавно не користи бројни су проблеми.

 

„Лети то је страшно, џунгла. Долазе јежеви, долазе свакакве животиње", каже Јелица Стојановић, насеље „Мира" Лесковац.

Цео комплекс са 15 ванкњижних објеката: гаражама, магацинима, стражарницима, обухвата скоро 6 хектара. Мештани лесковачког насеља "Мира" верују да ће овога пута, по сниженој почетној цени од скоро 870.000 евра бити купаца.

„Сматрам да би неко физичко лице или неки рецимо привредник који би купио овај комплекс,  унапредио негде сам живот у нашој месној заједници", каже Жарко Антанасковић из МЗ „Јужноморавских бригада".

Град Лесковац за тај, али и војни комплекс складишта Винарце са неколико објекта и близу 2 хектара земљишта, није заинтересован, о чему је обавештено Министарство одбране.

„Ми смо заинтересовани за куповину зграде испред које се налазимо, реч је о некадашњој команди гарнизона, а купљена би била како би се део службеника локалне самоуправе преселио овде и како би зграда иза нас била градска кућа", каже Александра Стојановић, ПР градоначелника Лесковца.

Град овде рачуна на размену имовине, као и у случају Дома Војске који неискоришћен пропада. Клубови војске на продају у Алексинцу, Белој Цркви, Пожаревцу, команда у Ужицу, а складишта, вежбалишта, земљиште у још десетак градова. У Нишу се продаје некадашња војна економија у насељу Медошевац. Налази се поред Коридора 10 и аеродрома Константин Велики. Општина Црвени крст спремна је да инвеститору обезбеди потребну инфраструктуру.

Мирослав Милутиновић, председник Општине Црвени крст у Нишу каже да инвеститори прво траже где је комунална инфраструктура решена, па тек онда се договарају око доласка.

Овај комплекс још чува трагове Нато бомбардовања. Купцу предстоји чишћење од неексплодираних убојних средстава, као и у Сремчици, Чукарици, Петроварадину, Смедереву где је касарна Царина са преко 18 хектара и почетном ценом од 2,5 милиона евра највећа и највреднија војна имовина која се продаје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се