Поклони Ужичанима од побратима из Харбина

У ужичком насељу Пора, свечано су отворени фудбалско игралиште и кошаркашки терен, чију је реконструкцију и опремање финансирао Харбин, кинески град - побратим Ужица.

У прошле године насталом „Парку пријатељства", уз реквизите, справе за спорт и рекреацију, нову расвету улице која носи име братског града Харбина, житељи ужичког насеља Пора, добили су и реконструисано, савремено опремљено фудбалско и кошаркашко игралиште.

 

"Мени се много допада овај терен. Увек ћемо овде играти."

"Није било ни голова ни траве, сад је све лепше."

"Треба да позовемо децу да не ломе ствари, не бацају отпад него да се играју са нама", кажу неки од анкетираних.

Ужице је један од 60 градова са којима је побратимљен Харбин, вишемилионски, политички, привредни, научни и културни центар северосточне Кине.

„У наш град је стигла најмодернија опрема у вредности од 300 хиљада евра, опрема захваљујући којој је овај део града, овај део Поре практично постао спортско-рекреативни комплекс. Ћинаи дапенгиомен, фејчанг. Драги пријатељи, велико хвала", каже Тихомир Петковић, градоначелник Ужица.

„Наше две земље имају изузетно поштовање и сарадњу и све што је урађено у Ужицу, представља симбол пријатељства наше две земље, два града и наша два народа", наводи Зхао Минг, председник градског Народног конгреса Харбина.

Сарадња два града, успостављена захваљујући подршци председнице „Јихаи" компаније која је финансирала завршетак дечијег вртића на Пори, како се очекује, биће настављена и у другим областима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво