Зрењанински вртићи раде и викендом

У складу са мерама популационе политике, ради усклађивања радних смена и родитељства, два зрењанинска вртића ће од другог полугодишта обезбедити боравак за децу и ван уобичајеног радног времена. Заинтересовани родитељи треба да се пријаве до 20. децембра.

У Предшколској установи Зрењанин почело је пријављивање родитеља за боравак деце у вртићу у поподневним сатима и викендом, у оквиру пројекта који се реализује у сарадњи с Министарством за демографију и популациону политику.

У новом термину од 14.30 до 22.30 биће организован боравак деце у вртићу „Вила“, а викендом у трајању од 6.00 до 17.00 у вртићу „Биберче“. Реч је о групама деце јасленог узраста од једне до три године и о старијим малишанима мешовите обданишне групе. За сада се још нико није пријавио.

„Данас је први дан и почетак, вероватно да још сви родитељи нису на неки начин можда обавештени и чули за то, али надамо се, наравно у складу са њиховим потребама, да ћемо имати ускоро родитеље код нас у предшколској установи“, каже Владимир Петровић, директор Предшколске установе Зрењанин.

Пројекат финансира републичка влада са 23,7 милиона и Град Зрењанин са 5,7 милиона динара.

Пријављивање заинтересованих родитеља биће омогућено до 20. децембра, а у пракси ће боравак деце ван уобичајеног радног времена заживети од почетка другог полугодишта, односно 15. јануара наредне године, када ће за смештај малишана прорадити још један вртић тренутно у изградњи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво