Панчево међу "Узбудљивим градовима"

У панчевачком Народном музеју отворена је изложба слика "Узбудљиви градови" Вука Вучковића. Он је суграђанима премијерно показао и слику родног града коју је стварао скоро годину дана.

После Београда, Чикага, Њујорка, Лондона, Новог Сада и Беча, Панчево је седми град који се нашао на платну Вука Вучковића у серији "Узбудљивих градова". 

А узбудљив је пре свега због специфичне архитектуре старих објеката који имају велику историјску вредност. Вук је желео да сачува на слици све симболе града који још увек одолевају зубу времена.

"Панчево је згодан град, по мени онакав је како се ти поставиш према њему. После силних анализа то је мој закључак. Панчево ти пружа све могућности за један удобан и леп живот, а на теби је да ли ћеш видети добре ствари или нешто друго", сматра Вук Вучковић, сликар из Панчева.

Изложба слика је привукла велику пажњу Панчеваца који су желели да виде на који начин је уметник представио њихову улицу, кућу и грађевине по којима је њихов град препознатљив.

"Ово је тежак физички и занатски рад и заиста захтева велику посвећеност и стрпљење уметника. То су вредне слике без обзира ко шта мислио о овој врсти уметности и драго ми је што Вукове изложбе свуда привлаче велику пажњу", каже Мирослав Бирцлин, директор Народног музеја Панчево.

Вук Вучковић је овогодишњи добитник Новембарске награде града и новчани део ће уложити у оснивање фонда за младе уметнике, до 26 година, који живе у Панчеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво