Туристичка понуда Прибојске бање

Прибојска бања последњих година добија нови изглед, а летос је, после неколико година паузе, поново отворен и стационар. Прибојци су одлучили да искористе и друге природне потенцијале у том крају.

Бањски стационар од летос, после 6 година поново ради . Све је ново, још се уређује, а сви они који су годинама долазили у бању пре свега са подручја Златиборског округа, имају само речи хвале.

„Боље је сређено, базени су лепши и хигијена је много боља. Овде нам је супер. Особље је добро,фино пазе нас", задовољни су посетиоци.

Највећи проблем је што је постојећих 25 кревета које су добили после договора с црквом која је власник објекта и прибојске Општине, недовољно.

„Имамо већ и списак преко стотину пацијената који чекају. Надам се да ће и регион и наше здравство наћи начина да повећамо број постеља јер стварно је ово јефтин вид лечења а много помаже и све је већи број пацијената који траже овакву помоћ", сматра др Драган Пјевчевић, директор Опште болнице Прибој.

Бања је све занимљивија и гостима из околних земаља, па је од почетка године забележено 12 хиљада ноћења а 700 кревета колико је укупно у понуди, често је било пуно.

Иако најзначајнији део туристичке понуде, бања није и једино природно богатство. Зато су Прибојци одлучили да сиђу и до језера. На обали је рибарско насеље које се сваке године дограђује.

„Проширили смо још пратећих садржаја у низу је и аутокамп и ми ћемо се заиста трудити да добијемо све папире тако да уђемо на европску карту аутокампова и мислим да имамо један добар туристички производ који ће између осталог бити нека иницијална каписла за улагање приватног сектора", каже Владан Радовић, директор ТО Прибој.

Упоредо брину и о екологији и траже начин како би зауставили пластику која долази са Лимом и ружи језеро.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво