Погодност код куповине или мамац за купце

Време када се свакодневно куповало у оближњој бакалници скоро да је прошло. Сада су ту улогу преузели велики маркети који нуде велики број производа на једном месту погодност и скоро свакодневно имају снижења и погодности, посебно за пензионере.

Акцијске цене, снижења која важе за одређене производе или за одређене дане неки су од начина да покушамо да у свакодневној математици некако од два и два направимо пет. За пензионере у готово свим трговинским ланцима и додатни попусти.

"Пратим све, гледам где је јефтиније и тако купујем, само по потреби."

"Кад има акција све је океј, супер је све", кажу потрошачи.

Међу најстаријим суграђанима, међутим, много је и оних који не верују да се тек тако може проћи јефтиније.

"Треба то да се види рецимо пре два месеца тај исти артикал каква је била цена и да л’ је то стварно снижено. То су шарене лажи."

"Подигну па спусте и на крају је иста цена", каже наш саговорник, и додаје да купује само оно шта му треба и да ретко купује  "на акцији".

Најстарије Нишлије кажу да тако не може много да се уштеди: "Ако купим за хиљаду динара можда педесет динара."

Они којима је приликом куповине "попуст" главни путоказ све већ знају, а за оне који тек крећу овим путем неколико савета.

"Углавном потрошачи треба да обрате пажњу на рок јер кад су прехрамбени производи то треба да се зна да трговци стављају на акцију прехрамбене производе који су близу истека рока... Трговац никад није на губитку, цене подигну па онда спусте и то је, у ствари, права цена" истиче Јован Јовановић из Друштва за заштиту потрошача "Форум" у Нишу.

И можда најважнији савет: Не идите у куповину без списка. Ако се иде само трагом примамљивих понуда а без прве потребе, никаква рачуница не може да помогне.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво