Ко је омиљени пиротски балонџија

У последњих петнаестак година, ниједно славље се не може замислити без разнобојних балона од којих се праве разне креације. Тако и Пирот већ деценију и по има свог професионалног "балонџију" Зорана Милошевића. Њему су балони некада били хоби, а сада озбиљан посао од кога, каже, солидно живи.

Петнаест година, готово свакодневно, Зоран Милошевић својим креацијама од балона увесељава најчешће децу. Каже да је то најтеже, јер да би вам најмлађи веровали, морате бити и сами помало детињасти, а то се не може одглумити.

"Деца не знају да сакрију ни тугу ни срећу. Значи, нема лепше него када клинац види све ово и упути један диван осмех, значи то ме испуњава", каже балонџија Зоран Милошевић и додаје да није био свестан шта све може да се направи од балона.

Креативни људи попут популаног балонџије "Чика Мунгоса", позитивно утичу на одрастање деце, а кроз игру уче да логично размишљају и решавају проблеме истичу стручњаци.

"Кроз баратање предметима акомодација ока је врло битна и самим тим дете кроз моторичке активности повезивање и усклађивање покрета са мислима, чулима, са самим акцијама развија своје способности", објашњава педагог Јелена Јањић.

Упркос модерним технологијама, за пиротског балонџију има посла на претек. Усавршава се и размењује искуства са колегама из целог света, јер жели да још дуго увесељава и себе и децу.

број коментара 0 Пошаљи коментар