Сајам ученичких задруга у Пожаревцу

Ученичке задруге су традиција коју су задржале све основне и средње школе у пожаревачком крају. На Дан просветних радника, организован је Сајам у Пољопривредној школи.

На Сајму ученичких задруга у Пољопривредној школи „Соња Маринковић“ представило се њих 15.

„Ово је наша задруга, 'Тканица' се зове, правимо разне украсе, миришљаве свеће од разних арома и боја“, каже Дијана Милосављевић из Основне школе „Милош Савић“ из Лучице, а Страхиња Манојловић из пожаревачке Политехничке школе додаје: „Ми у нашој задрузи поправљамо мале кућне апарате, правимо макете, као што можете видети.“

Министар Младен Шарчевић посетио је и школу „Свети Владика Николај“ у Брадарцу. Ученици ове школе имају своју задругу са пластеницима, а преко дигиталне књижаре купују уџбенике и школски прибор по нижим ценама.

„Ученичке задруге су јако добра места где се све ово што сте данас видели овде повезује. Учење, знања, теорија и пракса, васпитна функција и нека корист“, наводи министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Пожаревац је први град у Србији чије све средње и основне школе имају ученичке задруге. Зато је са Министарством просвете потписан и споразум о сарадњи.

„И ми смо већ донели одлуку да ћемо им за све оне манифестације које Град овде организује пружити бесплатне штандове, простор за те ученичке задруге и на тај начин и кроз неке друге видове, наравно, помоћи тим ученичким задругама да наставе са својим животом и радом“, најављује Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца.

Министар Шарчевић је најавио да ће од следеће године у гимназијама бити уведена специјализована одељења за историју и географију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво