Италијанска компанија у Свилајнцу

Италијанска „Аристон група“ отворила је у индустријској зони у Свилајнцу фабрику грејача за белу технику. Инвестиција је вредна три милиона евра. То је четврти страни инвеститор у Свилајнцу за мање од годину дана.

Италијани су на самом почетку пословања у Свилајнцу и већ веома задовољни. Имају, кажу, одличну логистику у општини, добре и образоване раднике које ће и додатно школовати и велику подршку државе. У опцији су биле многе источноевропске земље, али су изабрали Србију.

„Србија нам се међу земљама источне Европе највише допала јер има јединствену комбинацију економских фактора, производних и логистике, и наш избор је био заиста добар, да започнемо ову заједничку авантуру“, каже Карло Германо Равина, председник „Термовата“.

Фабрика „Термоват“ запослиће стотину радника из Свилајнца и околине. Пошто је у саставу „Аристон групе“, компоненте из Свилајнца биће део кућне и професионалне технике у више од 140 земаља. Италијани су чак проширили производну халу и сада послују на четири хиљаде квадрата.

Овај облик добро је познат свима који мајсторишу по кући. Наравно, реч је о грејачу од веш-машине и однедавно он се производи овде у Свилајнцу. Све операције где је потребна велика прецизност завршавају роботи. Година 2019. је најуспешнија у историји свилајначке привреде, оцењују у локалној управи.

„Отворили смо могућност да сви људи из Свилајнца и околине могу да се запосле, не мислимо да можемо да живимо сами, тако да сам задовољан што видим да овде раде и људи из других општина и мислим да Свилајнац сигурно постаје привредни лидер овог микрорегиона“, сматра Предраг Милановић, председник Општине Свилајнац.

Амбасадор Италије у Београду, Карло Ло Каши, пожелео је „Аристону“ успешан старт производње у Свилајнцу и придруживање огромном броју италијанских инвеститора који већ успешно послују у Србији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво