„Мали Јоаким“ за најмлађе љубитеље позоришта

Фестивал представа за децу и младе, професионалних позоришта Србије "Мали Јоаким", од петка се одржава у Лазаревцу. Током осам дана најмлађа позоришна публика видеће седам такмичарских представа и једну у част награђених.

„Није лако бити дете“, са дасака које живот значе поручују млади глумци Регионалног позоришта из Новог Пазара. И они су на фестивалу „Мали Јоаким“.

„Није дечја представа само забавног карактера, већ и едукативног, што ја сматрам врло важним. У овој представи ја, то јест мој лик, преговара у име све деце која гледају ову представу и то ми је онако изузетно битно што представа носи са собом једну јасну поруку и стаје иза деце која гледају ову представу“, каже глумац Недим Незировић.

„Најстрашнији дан у животу Страхиње“ дочарали су деци глумци „Пулс театра“ из Лазаревца.
Шабачко позориште наступило је са „Белом гривом“, „Тихи дечак“ дошао је из крагујевачког позоришта за децу, а „Легенду о месечевој принцези“ извеле су Нишлије.

Из Лесковца ће стићи „Малиша у земљи књига“, а „Ко нема вугла, гугла“, рећи ће Књажевско-српски театар из Крагујевца.

„Квалитет изведених представа до сада, а верујем и до краја фестивала, сведок је да можемо да кажемо да је фестивал 'Мали Јоаким' битно допринео нечему што се зове унапређење  стваралаштва за децу и младе у нашој држави“, каже Миодраг Динуловић, председник Заједнице професионалних позоришта Србије.

Заједница професионалних позоришта Србије и Прво приградско позориште „Пулс театар“ из Лазаревца организатори су фестивала.

„Ми у публици имамо будуће сараднике, имамо потврду за обе наше будуће продукције и знате како, ако улажете у оне који су млађи од вас, у децу, онда то може само лепим и добрим да се врати. Ми их учимо кроз позоришне представе неким добрим и правим вредностима. Селекција је ове године изузетна. Она третира и проблем одрастања и сазревања деце и проблем деце са посебним потребама“, каже Ивана Недељковић, директорка „Пулс театра“ Лазаревац.

Фестивал „Мали Јоаким“ завршава се у петак. У част награђених, краљевачко позориште извешће им „Пинокија“ каквог још нису видели. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво