Како ради вршачка народна кухиња

У Вршцу у народној кухињи топле оброке за своје кориснике припремају свих 12 месеци у години и током зиме функционисаће без застоја у испоруци. Целогодишњи програм припреме топлих оброка за најсиромашније имају свега 24 општине и града у Војводини, а Вршац је један од ретких градова где се топли оброци деле и најугроженијима у сеоским срединама. Листе чекања не постоје.

Сваког дана у народној кухињи у Вршцу топли оброци спремају се за 700 душа. Међу њима углавном многочлане породице и самци који живе од социјалне помоћи.

„Ја сам сама, узимам за себе саму, а што се тиче хране, за мене је добра, за кога није добра, не мора ни да је диже“, каже Мара Маровац, корисница народне кухиње.

„Узимам за петоро, имам два унука, имам сина болесног и ја сам болесна, нама је то све добро и довољно и пуно нам значи“, каже Сузана Стојков, корисница народне кухиње.

Корисници не треба да брину, кажу у Црвеном крсту Вршац, квалитетних топлих оброка ће бити и током зимског периода, у довољним количинама.

„Свакако можемо рећи да је у Војводини, од 24 општине и града, Вршац град у коме се током 12 месеци деле кувани оброци. Кувани оброк заиста јесте квалитетан јер смо уз подршку Града успели да обезбедимо то да сваки кувани оброк има и месни производ и поврће, значи да је сваки оброк обогаћен“, каже Сузана Цветановић, секретарка Црвеног крста Вршац.

Рад народне кухиње у Вршцу финансира се из градског буџета са шест милиона динара годишње.

„Листе чекања за народну кухињу не постоје и ми континуирано пратимо потребе наших корисника, социјални радници издају документ на основу којег се остварује право на оброк у народној кухињи“, наводи Татјана Николић, чланица Градског већа задужена за социјална питања.

Без оброка неће остати ни најугроженији у сеоским срединама која припадају вршачкој општини, а у која се у последњих пет година и на овај начин брине о социјално угроженима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи