Друго полугодиште у улепшаној школи

Двадесетак ђака и предшколске деце у Великом Гају наставу привремено похађају у просторијама месне заједнице, јер је у току комплетна реконструкција школске зграде. Радови на најстаријој грађевини у селу, подигнутој пре сто година, биће завршени до јануара идуће године.

Велики Гај је најстарије насеље у општини Пландиште, а једна од најстаријих кућа у овом селу је школска зграда изграђена пре више од 100 година. 

Мештанка Милица Којић каже да у школу у којој је и сама била ђак данас иду њена унучад:

"Користе деца, и ови старији, ево играју ту и фудбал и којешта, ту су." 

Реконструкцијашколе била је неопходна, наглашава Јован Репац, председник Општине Пландиште:

"Она ће бити реновирана као што видите од темеља до крова. Канцеларија за јавна улагања издвојила је 50 милиона динара. Наравно, имали смо и неке непредвиђене радове, кров је морао скроз да се сруши и због тога је рок продужен до јануара." 

Због радова, двадесетак ђака и деце из вртића наставу привремено похађа у просторијама Месне заједнице. Школска зграда у овом селу служи и као културни центар, јер се ту одржавају и пробе фолклораша.

Од 400 становника у селу чак стотину игра фолклор у различитим секцијама. За све њих биће више места у реновирној школској згради, истиче Саба Дивљаков, директор ОШ "Доситеј Обрадовић":

"Имаће нов систем грејања, другачији ће бити распоред учионица, биће мала фискултурна сала, до сада часови физичког васпитања одвијали су се само преко лета на овим теренима а преко зиме делимично амо у учионицама које нису биле прилагођене за то." 

Пландиштанци су ове године, од средстава добијених преко пројеката, успели да комплетно реконструишу и Основну школу и Дом здравља у Пландишту као и Дом за душевно оболеле  у Старом Лецу.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи