Како се фудбал некада играо из љубави

Фудбалски клуб "Потисје" из Кањиже обележио је 100 година постојања. Тим поводом, на скромној свечаности, окупили су се бивши и садашњи фудбалери, као и спортски ентузијасти који су допринели раду тог клуба.

Некадашњи фудбалер "Потисја", осамдесетједногодишњи Јожеф Лацко, извео је почетни ударац на првенственој утакмици Потиске лиге између кањишког клуба и "Славије" из Банатског Аранђелова. У његово време, каже, фудбал се играо из љубави.

"Добили смо нешто пара само када смо били први, добили смо петсто динара за прво место, тада смо ушли у Војвођанску лигу, то је било све. После сам имао џепарац", каже Јожеф Лацко, бивши фудбалер ФК "Потисје" из Кањиже.

Утакмица против Славије, коју је Потисје добило са 6:0, уврштена је у програм прославе стогодишњице, а најбољи играч утакмице био је играч и председник Потисја, Жолт Тандари.

"Играо сам и у вишим ранговима такмичења, али како је време пролазило, а ја бивао старији, у мени је сазрела жеља да се вратим у матични клуб, играм са млађим фудбалерима, преносим им знања, а уједно сам и председник клуба", истиче Жолт Тандари.

"Могу да изјавим да је фудбал у благом паду с обзиром на то да је финансијска ситуација врло проблематична, нема се пара, клубови су готово на ивици егзистенције. Опстају само клубови који имају спонзора", наглашава Живко Којић, председник Фудбалског савеза општина Кањижа–Сента–Ада.

Историјат фудбала у Кањижи представљен је пригодном публикацијом, а на досадашње генерације и резултате подсетила је изложба изузетно вредних фотографија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи