Различите теме, идеје, енергија на лесковачком ФАПОР-у

У Лесковцу је почео седми Фестивал аматерске позоришне режије. За фестивалске награде, у конкуренцији је шест представа аматерских позоришта из Србије и Републике Српске.

Првих стотину година позоришног живота у Србији обележили су аматери који су сачували национални дух и културу народа. Драмски студио лесковачког Културног центра оснивач је Фестивала аматерске позоришне режије који расте и стиче многобројне пријатеље.

"Ја верујем да ће време показати да су они који су осмислили ово били у праву и да су нам потребни овакви фестивали и у срединама које нису престонице", каже др Зоран Ђерић, директор Српског народног позоришта у Новом Саду.

Фестивал аматерске позоришне режије траје шест дана толико је и такмичарских представа. Различите теме, идеје, енергија. Жири спреман за тежак задатак.

"Видећемо неке редитељске замисли које су овако мало интересантне. Видећемо нека нова виђења позоришта и то ће бити ове године врло интересантно за гледање", каже Бојан Стојчетовић, председник жирија.

Изложбом фотографија Лесковчанима се ове године представља Српско народно позориште са историјом дугом 158 година. Подршка фестивалу који је из године у годину драгачији, садржајнији и посећенији.

"Ове године смо увели две озбиљне радионице у оквиру пратећег програма за време ФАПОР-а које ће водити Невена Вукес, глумица. Радионице се зову "импровинзанције". Имаћемо позоришну радионицу на тему позоришна продукција", каже Дарко Злопорубовић, творац фестивала.

Представом "Ближи небу", ФАПОР у среду затварају лесковачки драматери. Тада ће се знати и у чије руке ће отићи награда за најбољу режију која носи име Драгана Димитријевића, барда Народног позоришта у Лесковцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара