До златне свадбе поштовањем, разумевањем, љубављу...

Дванаест парова из Смедерева, венчаних 1969. године, прославило је златну свадбу. Уз свадбену торту и музику, евоцирали су успомене и откривали тајне пола века дугог брачног живота.

Пре пола века, кренули су храбро кроз живот, пун љубави, некад и недаћа, али и велике толеранције. Евица и Велимир Пауновић из Смедерева прославили су педесетогодишњицу брака заједно са другим паровима који су се те 1969. такође, једни другима обећали за цео живот.

 

"Ми смо се дописивали, порукице на папиру, нема мобилног, нема фиксног. Пролазило је време, хвала Богу у слози и љубави, и ево нас сада овде", каже Евица Пауновић.

"Добротом, разумевањем, заједно дишемо једно за друго", каже Велимир Пауновић.

Слављеници су нам открили, да је за дуговечан брак, поред љубави, потребна је и међусобна толеранција.

"Поштовање, разумевање, брига једно за друго", додаје Евица Пауновић.

"Негујте љубав, и нека љубав траје што више, а златне свадбе и ви правите, и нека вам старост на младост мирише", каже Бранка Дабић Тирнанић.

Црвени крст у Смедереву, већ 24. пут организује прославу златне свадбе, а како кажу, њима оваква окупљања, много значе.

"Кад ми кажемо да ћемо нешто да славимо, они једва чекају када ћемо да се окупимо, да се виде и да се сете не само младих дана, него и ових старих, сви су их већ заборавили скоро", наводи Мирослав Рашић.

Оно што наше старије суграђане брине, јесу све чешћи разводи брака. Закључују да је у њихово време ипак било другачије, и зато су, кажу и опстали тако дуго.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи