Ко склапа тракторе у Јарковцу

У погону индијске компаније Тафе, у селу Јарковац код Зрењанина, почело је склапање пет модела ИМТ-ових трактора и неколико модела те компаније. Тафе је, куповином ИМТ-а, постао власник лиценце за производњу ИМТ-ових модела.

Александар Илић се није школовао за ове послове, али му је након шест месеци обуке и рада у погону ИМТ-а у селу Јарковац, склапање трактора постало рутина.

,,Радимо склапање трактора и постављање кабина и за ово кратко време сам се обучио, практично могу сам да обављам овај посао", каже Александар Илић, радник ИМТ-а.

Популарни модели ИМТ 539 и 549 са више иновација наставиће рад на њивама. Најбитнија промена је за осам коњских снага јачи мотор и стандард евро 3.

,,За овај период неколико месеци уназад комплетирали су близу 150 трактора, које смо понудили на тржишту. До краја године планирамо да још негде око 100 трактора увеземо", каже Драган Галечић, руководилац продаје ИМТ - Тафе.

Мештани Јарковца су задовољни што је првих осам радника овде нашло посао. Очекују и више по завршетку реконструкције хале. Погон је некада за ИМТ имао другу намену, подсећа Љубомир Кацијан који је био варилац 27 година. "Правили смо једноосовинке приколице и цевне конструкције. А сад је велика разлика. Ово је монтажа, а оно је било варење."

Делови за тракторе стижу из Индије, а догодине ће се после модернизације погона, по сличном принципу склапати и ТАФЕ трактори јачине од 80 до 100 коњских снага.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво