Прокупачки и француски средњошколци заједно окречили мултимедијалну учионицу

Средњошколци из француског града Епона гости су прокупачких гимназијалаца који их упознају са културом и обичајима свог краја. Размена ђака део је пројекта "Еразмус плус", који финансирају Европска унија и Удружење Срба у Француској. Гимназија је од њих добила и најсавременију интерактивну таблу, а мултимедијалну учионицу заједно су уређивали ученици из Прокупља и Епона.

На заједничком задатку кречења мултимедијалне учионице нашли су се заједно француски и прокупачки средњошколци. Уз забаву, кажу, лакше се ради, а радни простор који ће њима користити, биће лепши.

"Ми смо сређивали и нашу школу и волимо што то радимо и са нашим пријатељима овде у Прокупљу, који су нас срдачно дочекали. и ово је начин да се упознамо", каже Нуру Којта, из Француске. 

"Слика на паноу коју цртамо симболизује пријатељство између два наша града Епона и Прокупља. Одушевљен сам боравком овде и желим да ово пријатељство траје", наводи Муса Лу, из Француске.

Деца из Француске у посети су својим вршњацима из Прокупља у склопу пројекта "Еразмус плус" који финансира Европска унија и Удружење српско-француског пријатељства.

"Први пут сам овде, али сам доста чула о Прокупљу од својих другова Срба у Француској. изузетно ми је важно што сам део ове размене, јер сам упознала једну нову културу и нове обичаје", каже Шарлот Ролијер, из Француске.

"Они ми причају о њиховој земљи, о њиховој држави, о њиховом граду, како они живе, како уче у школи, тако да се кроз тај разговор осећам као да сам тамо са њима. Много бих волела да ово пријатељство опстане и касније", каже Анастасија Радуловић, ученица другог разреда Гимназије у Прокупљу.

"Осим размене ученика, школа је добила и модерну интерактивну таблу која је много савременија од оних табли које ми поседујемо и која ће пуно помоћи у побољшању наставе наших ученика", каже Драган Минић, директор Гимназије у Прокупљу.

У узвратној посети вршњацима у Епону, прокупачки средњошколци боравиће почетком децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво