Врњци: Од опанака до копачки

У Врњцима код Врњачке Бање отворен је први од три планирана фудбалска терена на којима ће се тренирати и одигравати утакмице. Фудбалски стадион ће бити део будућег великог центра који ће допринети развоју сеоског спорта и спортског туризма у Врњачкој Бањи.

Врњци су старији од Врњачке Бање. У атару села су подигнуте прве терме у 19. веку и отуда назив Врњачка Бања. Врњци своје име дугују пак опанчарима из ових крајева. Мирко Стругаревић, последњи опанчар у Врњачкој Бањи објашњава како.

"Трудимо се да задржимо стару традицију израде наших опанака, српских, шумадијских. Један од израде или процеса у изради плетења опанака "врњчање"," каже опанчар Мирко Стругаревић.

Врњчање, дакле, Врњци па Врњачка Бања. Врњци су заслужни за још један бренд. Минералну воду. Сада имају и једини фудбалски терен у Врњачкој Бањи где ће играти домаћин ОФК Врњци и познатији зонски лигаш Гоч. Терен заузима површину од 7.200 метара квадратних и задовољава све стандарде за одигравање утакмица.

"Активирали смо се сви. Ја испред њих као председник Месне заједнице и много тога још имамо у плану да одрадимо", наводи Јелена Срејић, председница Месне заједнице Врњци.

Прву утакмицу су одиграли пионири из два клуба. Огњен Каравесовић из Фудбалског клуба Гоч каже да је терен леп и за тренирање и за утакмице и нада се да ће дуго још да остане такав.

За реконструкцију стадиона у Врњцима издвојено је 25 милиона динара из локалног и буџета министарства за државну управу и локалну самоуправу.

"Уверен сам да ће велики клубови попут Партизана, Звезде, Војводине, сигуран сам своје селекције слати овде у Врњачку Бању. Овим се отвара још један, рекао бих, нови дијапазон могућности овде у Бањи", каже Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе.

Поред травнатог у Врњцима ће бити изграђена још два терена са вештачком подлогом. Врњци су насеље са 600 домаћинстава и нешто више од 3.000 житеља а у блиској будућности и са великим спортским центром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи