Илузије или емоције на сликама Бисерке Петровић

У галерији "Артиум" у Крагујевцу отворена је изложба Бисерке Петровић "Илузије које живот значе". Предвиђен је и богат пратећи програм.

Свакодневни живот у ликовним делима којa изгледају као успорене сцене кратког играног филма  представљен на 11 акрилних слика и цртежа Бисерке Петровић: опасност, срећа, патња,  разумевање...

"Узела сам четворо глумаца, два мушкарца и две жене и њима изрежирала те сцене које сам фотографисала и по њима сам сликала. А поента је била да они од глуме ураде емоције", објашњава Бисерка Петровић.

Кроз слике се преносе илузије међусобног разумевања, и то шта други људи мисле о нама, са замењеним актерима и другачијом поставком мушко-женских односа.

"Видимо четири врсте емоција које су специфичне. Можемо да их доживљавамо на потпуно различите начине, али мени је било интересантно колико мимика може да говори о тој илузији", наводи ликовна критичарка Маја Живановић.

Поводом отварања изложбе, у простору Мале галерије, посетиоци су могли да испробају нешто сасвим ново, виртуелни музеј будућности, као и кратак анимирани филм, јединствен по томе што је урађен техником уља на платну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво