У Крагујевцу тродневни конгрес неурохирурга Србије

Поред домаћих предавача, на конгресу учествују регионални и светски стручњаци из области неурохирургије.

У фокусу научног програма су васкуларна неурохирургија и најновија достигнућа у тој области и њихова примена у лечењу пацијената.

 

Зато су, оцњено је, овакви скупови веома важни за образовање лекара, стицање нових знања и усвајање светских стандарда у медицини.

Председник Удружења неурохирурга Србије, професор доктор Лукас Расулићоцењује да је неопходно да се неурохирургију развија у читавој Србији.

„Некада је веома битно да пацијент буде збринут у право време, да се реагује правовремено, да се буде спреман, да се има добра комуникација са колегама у мултидисциплинарном лечењу што је савремени тренд у светској, евопској и српској неурохирургији", каже Расулић.

Скуп организује Удружење неурохирурга Србије, као заједнички састанак са ЕАНС Секцијом за васкуларну неурохирургију, Удружењем неурохирурга Јапана, Удружењем неурохирурга Мађарске, Хрватским Удружењем за цереброваскуларну и ендоваскуларну неурохирургију, Удружењем неурохирурга југоисточне Европе и Одбором за цереброваскуларне болести и терапију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво