Тридесети рођендан дописништва РТС-а у Пожаревцу

Дописништво РТС у Пожаревцу слави тридесети рођендан. За три деценије произвели су више од пет стотина сати репортажа, извештаја, документарних филмова. Данас у Пожаревцу ради четворочлана екипа.

Дописништво РТС у Пожаревцу отворено је октобра 1989. године у оквиру обележавања Дана ослобођења града. То је био студио са за то време модерном електронском опремом потпуно опремљен за снимање и емитовање програма. Током три деценије, техника али и кадровска структура дописништа су се мењале, али оно што је увек било заједничко је преданост послу чланова екипе и одговорност у раду. Забележили смо све најважније догађаје у Браничевском округу, али су наше камере обишле и свет-од Северне Африке до Северног мора. Извештавали смо из кризних ситуација, поплава и мећава, пратили спортске и културне догађаје и све то увек стизали на време. Дописништво РТС чува право архивско благо, преко 500 сати снимљених материјала. Да би сте видели све извештаје, репортаже и документарне филмове који су овде настали било би вам потребно скоро месец дана непрекидног гледања.

После 29 година у старом студију, Дописништво РТС-а преселило се прошле јесени у нове просторије. Данас у њему ради четворочлана екипа. Новинари Новица Савић И Александра Марковић, сниматељ Саша Гаврић и монтажер Владан Стојановић који је и најстарији по непрекидном двадесетпетогодишњем стажу у дописништву.

"Ми смо у том дописништву пролазили кроз разне фазе и монтаже и снимања И наших екстернала које сада радимо са ајфонима. Монтажу смо радили на Јуматику ДВЦ Про, сада радимо на лаптоповима. и ја сам веома задовољан и поносан што радим овај посао", каже монтажер Владан Стојановић.

Ново време пред нашу малу екипу ставља и нове изазове. Али, изазови су управо оно што нас мотивише. Очекујте од нас нове, лепе приче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара