Михољско лето на нишким улицама

Јесен је календарски стигла пре више од месец дана, али се лето не предаје. Иако је крај октобра, дневне температуре близу су 30. подеока. Грађани Ниша уживају у тим температурама.

Завршило се лето, прошао је и Михољдан, а на нишким улицама, у парковима и у баштама кафића као у августу - рекло би се -није изашао само онај ко је спречен.
"Ово је време неуобичајено за ово доба. Били смо на кафи у Тврђави, идемо у Нишку бању, у Сокобању. Лепо је време, па да прошетамо" кажу шетачи.

И док се у недељу прелази на зимско рачунање времена, октобарско сунце доноси температурне рекорде.
Овог 23. октобра у Нишу је измерено летњих 27 степени. То је знатно изнад вредности за крај октобра. Поређења ради, прошле године на овај дан у Нишу је измерено 16 степени максимално.
Чека се на освежење и код јавних чесама и код фрижидера са сладоледом.
"Кад је лепо време увек има продаје", додаје један Нишлија.

Оваква слика на нишким улицама неће се брзо изменити - михољско лето, према најавама метеоролога, потрајаће до почетка следећег месеца, а прогнозе кажу да температуре неће нагло пасти ни до средине новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво