Појачана контрола саобраћаја у "зони унапређеног пословања"

У Ваљеву један од комуналних проблема је саобраћај у Кнез Милошевој улици, која је пешачка зова, али и зона такозваног унапређеног пословања. После дозвољеног времена за снабдевање локала, несавесни возачи не поштују забрану, те возећи угрожавају безбедност деце која се играју и осталих пешака

Саобраћајна сигнализација у ваљевској БИД зони јасно показује шта је забрањено, али лоше навике возача није лако искоренити. Од два сата после поноћи до 11 сати пре подне, дозвољен је улазак возилима за снабдевање локала.

После тога ни видео надзор повезан са Полицијском управом, поједине возаче и мотоциклисте не спречава да слободно улазе у Кнез Милошеву улицу, на Трг Живојина Мишића и Десанкин венац.

"Смета, сигурно да смета. Доста их пролази и улази, а требало би да се то забрани. Питајте се ви сами како ти људи да се снабдевају кад нису прилазни путеви решени. Има аутомобила и због тога је мање удобно и не осећамо се сигурно, јер много деце овуда трчи и игра се", кажу Ваљевци.

Покретну рампу код фонтане и сата, која је постављана неколико пута, менаџмент Зоне унапређеног пословања више не поправља, јер је често ломе. Делови пешачке зоне користе се и за бесплатно паркирање.

"Ми имамо одличну сарадњу са Полицијом. Увек на наш позив долазе, али немају капацитете, немају довољно људи. Имамо и одличну сарадњу са локалном самоуправом која нам је помогла да тај видео надзор реконструишемо и да тај видео надзор омогућимо. Односно, имамо приступ Полицији и Комуналној полицији. То значи мда ће свако ко дође после 11 сати бити идентификован, са регистарским бројем таблице", објашњава Милан Ђурђевић, директор БИД зоне у Ваљеву.

Фотографије прекршаја са вио надзора могу стизати на кућне адресе прекршилаца, уколико надлежни буду решени да примењују казнене мере, упозорења као што је то до сада било. Према незваничним информацијама, ваљевска полиција у наредним месецима чешће ће бити присутна у пешачкој зони у Ваљеву.

број коментара 0 Пошаљи коментар