Забринути родитељи првака

У Основној школи „Васа Живковић” у Панчеву од пре месец дана имају проблем са вршњачким насиљем једног ученика који похађа први разред. Родитељи су забринути за безбедност своје деце, иако у школи кажу да предузимају све мере прописане законом како би заштитили све ђаке.

Родитељи су узнемирени и уплашени, јер како кажу сваког дана стрепе да ли ће им деца доживети вршњачко насиље у школи. Од 16.септембра седмогодишње дете удара своје другаре, убада их оштрим предметом, ставља им земљу у уста, а једној девојчици је одсекао и прамен косе.

"Као родитељи смо забринути,јер насиље ескалира из дана у дан. Деца су нам уплашена и питају нас да ли могу да изостану из школе. Нека деца се буде ноћу и све су то последице једног вида насиља" каже Никола Раданов, родитељ.

У школи су оформили тим за заштиту од злостављања и занемаривања деце који је проценио да се ради о трећем нивоу вршњачког насиља и због тога су предузете и одређене мере како би се деца заштитила.

"Они су имали једну реакцију и то је било укључивање родитеља детета које врши насиље у наставу и да буде ту на настави.То је трајало недељу дана и за то време делимично се ситуација смирила, али након престанка присуства родитеља у школи све се наставило истим темпом" истиче Игор Ваневски, родитељ.

У школи истичу да не могу без помоћи других институција да реше проблем и зато су се за помоћ обратили Центру за социјални рад, Министарству просвете и полицији, а школу је посетила и просветна саветница.

"Договорено је да педагог и психолог буду на свим часовима, јер родитељи тог детета у овом тренутку то не могу и да пробамо да добијемо подршку других институција и да уз дете буде неки стручњак ван наше школе" каже Данијела Ђорђев, директорка О.Ш. „Васа Живковић".

У наредном периоду неопходна је још боља комуникација између свих родитеља и руководства школе, али и помоћ стручних институција како би деца безбрижно,а не под стресом завршила први разред.

 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво