Шампионски пехар одбојкаша у Врању

После успеха женске и мушке одбојкашке репрезентације Србије на првенствима Европе, о одбојци се и даље прича. Пехар са мушког такмичења у Паризу биће изложен у многим градовима, а први су га видели Врањанци. У овом граду је током викенда одржан и међународни одбојкашки турнир.

Знатижељни погледи и стрпљиво чекање у реду за фотографисање. Врањанци су желели да виде шампионски пехар који је освојила наша мушка репрезентација и да буду део успеха. Млади воле одбојку, мотивисани су да тренирају.

"То сам видела само на телевизији, и овако кад видим уживо баш сам срећна", кажеТијана Стојиљковић, из Врања

"Јер је спорт који нема контакт са другим играчем, и леп је јер треба да се искористи глава" истиче Софија Богдановић, из Лебана.

"И они нису рођени тако спремни, и они су постепено учили. Само трудом и радом можда и ја будем некад у репрезентацији" истиче Марија Костакијев, из Врања

У центру града и ревијални део одбојкашког турнира - сервис, смеч, блок на сваком кораку.

"Спортски савез, уз подршку града Врања, је организовао ову манифестацију са циљем да промовишемо одбојку, и у славу пехара" каже Братислав Антић, председник Спортског савеза града Врања.

У Пчињском округу је 11 одбојкашких клубова, најуспешнији је "Женски одбојкашки клуб Врање" који се такмичи се у другој по рангу лиги у нашој земљи.

"Ми смо једини клуб од Смедерева наниже у неком високом рангу такмичења, то би требало да забрине Одбојкашки савез. После ових успеха, нарочито девојака, много се девојчица интересује за одбојку"каже Љубиша Стојановић, председник "ЖОК Врање"

"Сам проблем спорта у мањим срединама је због одлива деце у велике градове. Али се надам да ће се то променити" истиче Игор Миљковић, секретар Одбојкашког савеза Београд.

"У Врањској бањи и у Трговишту још немамо формиране клубове, да би заокружили Пчињски округ. То нам је у плану да у овој години реализујемо", каже Оливер Тончић, председник Окружног одбојкашког савеза Пчињског округа.

Четрнаест екипа из Србије и Северне Македоније у женској и мушкој конкуренцији такмичило се у Спортској хали у Врању. Најбољи су турнир завршили са одличјима.број коментара 0 Пошаљи коментар